ТЕМПЕРО

Усещане за храна…

Наименованието идва от португалски, в превод на български означава „подправки“, но това е повече приятно заиграване и закачка, тъй като португалската кухня не присъства в менюто. То не е претенциозно в стила на азиатската, фюжън или средиземноморска традиция, макар че елементи от всяка от тях присъства в авторското претворяване на храната.
Залагаме на концептуално изчистени ястия, но с почерка и интерпретацията на шеф готвача.
Дори най-познатото нещо, като например гръцката салата, се поднася по много приятен и грабващ окото начин.
Екипът работи в една посока – а именно да не представя заведението като лъскаво и претенциозно, а да създаде
усещането за атмосферата и духа на модерно бистро.

ТАЙНАТА Е В СЪСТАВКИТЕ

ПРАВИЛНИТЕ ПРОДУКТИ И ДОБРА ПОДГОТОВКА

Актуалното в съвременната кулинария „су вид“ готвене се прилага по много прецизен начин при нас. При него предварително добре овкусените меса се обработват термично при много ниски температури, което ги прави крехки и апетитни. Довършителната работа е на грил с вулканични камъни. Ето защо джоланът ни например вече има своите ревностни почитатели и свършва за кратко време.
Направена е и много добра селекция на постни храни за дните преди Коледа и Великден, както и за хората, които не консумират месо, защото екипът се стреми да бъде адекватен и гъвкав към съвременните тенденции на хранене. Световният тренд подсказва повишен интерес към вегетарианските и веганските ястия, и ние се стремим да отговорим с богато меню за всеки вкус.
Едно необичайно на пръв поглед предложение в момента е хит в заведението – постните зеленчукови банички с пюре от нахут.
Очевидно е, че тук понякога и простите неща могат да бъдат супервкусни и приятно поднесени, щом се влагат качествени пресни продукти, вдъхновение и любов. Дали ще изберете класически разработки на салатите капрезе, Цезар, гръцка, или ще потърсите творчески решения на паста или ризото – има по нещо за всеки вкус. Разнообразието варира от темпурата в азиатски стил до тиквичките темпура по гръцки образец. Всичко – и интериорът, и храната, е обединено в чиста концепция с внимание към детайла.

“IN VINO VERITAS”

ИЛИ ЗАЩО СЕ ГОРДЕЕМ С НАШАТА ВИНО СЕЛЕКЦИЯ

Внимателно селектирана от нашия сомелиер, винената ни карта е балансирана и изцяло съобразена с типа храна сервирана в расторанта,
начина, по който тя се приготвя, сезоните и разбира се вкуса на нашите скъпи клиенти!
Попитайте своя сервитьор и винаги ще можете да разчитате на компетентно мнение по отношение на избора на вино за вашата специална вечеря или делови обяд.

РЕЗЕРВИРАЙ